Publicitat
Publicitat

El Mar d'Empúries acollirà el Mundial F18 de catamarans

Avui s’ha presentat a Empúries el campionat mundial de catamarà F18. Se celebrarà del 28 de juny al 5 de juliol en aigües de la Mar d’Empúries i és organitzat pel club de vela La Ballena Alegre, de Sant Pere Pescador.

Més de 130 catamarans provinents de 22 països d'arreu del món competiran la setmana vinent en el Campionat del Món de catamarans F18 d'enguany, que torna a la Mar d'Empúries com ja havia fet fa cinc anys, el 2019.

L'excepcional palmarès dels regatistes fa que sigui molt difícil pronosticar qui té més números per emportar-se el títol. I és que entre els participants hi ha nombroses flotes campiones del món en edicions anteriors, procedents d'Estats Units, Argentina, Grècia o Espanya, i amb esportistes que han guanyat campionats nacionals d'Austràlia, França o Països Baixos.

El campionat s'ha presentat aquest matí en un ambient carregat d'història com la biblioteca del Museu d'Empúries amb presència del vice president de la Diputació de Girona i alcalde de Figueres, Jordi Masquef, que ha volgut posar en valor les sinèrgies de col·laboració entre administració pública i empresa privada.

Campionats d'èlit com aquest mundial posa en valor un cop més l'entorn de la Mar d'Empúries, un pol d'atracció turística inqüestionable.

L'alcalde de Sant Pere Pescador ha agrait l'esforç que fan tots els implicats en l'organització d'un campionat com aquest, que posa el territori al mapa, com ho han fet apostes com la d'incloure la badia en el club de les badies més belles del món, amb un respecte escrupulós per la sostenibilitat i en un context de turisme familiar.

El campionat l'organitza, per delegació de la F19 International Association, el Club de Vela La Ballena Alegre, amb la col·laboració de la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, l'Agència Catalana de Turisme, el Club Nàutic l'Escala i la REal Federación Española de Vela, així com de la Federació Catalana de Vela i la Asociación Deportiva de Catamaranes - Adecat.

Els F18 (o fórmula 18) son catamarans de competició de 18 peus tripulats per dues persones amb un pes llest per a navegar de 180 quilos. La competició es desenvoluparà en un doble camp de regates ubicats al davant de la Platja del Cortal de la Devesa. Es disputaran en categoria masculina, femenina i mixta.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar