Publicitat
Publicitat

L'Escala engega la primera comunitat energètica al municipi

L'ajuntament posarà en marxa la primera comunitat energètica municipal aprofitant la instal·lació de panells solars a l'Escola Empúries. Part de l'energia que es generi es posarà a disposició dels comerços locals.

De la mateixa manera que es van instal·lar panells fotovoltaics a la pèrgola de Plaça Catalunya i a la teulada del Pavelló d'Esports, ben aviat l'ajuntament de l'Escala en posarà en algunes de les teulades de l'Escola Empúries

En aquest cas, part de l'energia generada es destinarà a la creació d'una comunitat energètica que podrà aprofitar el comerç local.

Entre octubre i novembre s'ha d'aprovar l'ordenança que regularà l'accés dels comerços a la comunitat energètica i establirà els preus de l'energia que es generi.

Rafel López ho explicava al programa La Casa de la Vila de canal 10, on també anunciava la posada en marxa de diversos punts de recàrrega per a cotxes i bicicletes elèctriques. Seria un servei on els usuaris pagarien per l'energia consumida.

Al programa Rafel López també es referia al consum d'aigua, recordant que aquest estiu no estaran en marxa les dutxes de les platges i feia un bon balanç de la campanya de conscienciació  que s'està duent a terme, que fa unes setmanes passava per les escoles.

Parlava de l'aprofitament de l'aigua de la cisterna que hi ha sota Plaça Catalunya, que en un inici havia de formar part d'un element decoratiu situat a l'entrada principal.

Pel que fa als serveis d'estiu, parlava de platges a punt per a la temporada, tot lamentant que no s'hagi pogut posar en marxa a temps el servei de socorrisme

El servei de socorrisme es va adjudicar ara fa uns dies. Ara està en exposició pública tot esperant que no hi hagi cap recurs i es pugui posar en marxa al més aviat possible.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar