Publicitat
Publicitat

Sostenibilitat, territori i cultura analitzats per Gemma Carbó

La directora del Museu Terra, Gemma Carbó ha reflexionat sobre el paper de la cultura per afrontar la pèrdua del món rural i la construcció d'una sostenibilitat real. Ella va ser la protagonista de la segona conferència del Cicle Mirades Blaves del Festival Portalblau.

Gemma Carbó, directora del Museu Terra, ha estat la convidada a la segona conferència del Cicle Mirades Blaves. Aquesta nova proposta del Festival Portalblau per tal d'analitzar diferents temes d'actualitat vinculats amb el territori, la música i l'entorn. Carbó va entrellaçar tres conceptes com són la sostenibilitat, el territori i la cultura per trobar la connexió amb la identitat i l'entorn.

Durant l'acte, Gemma Carbó també va comentar el fet que el museu que dirigeix hagi abandonat la paraula ruralitat, passant de Museu de la vida rural a Museu Terra.

Des de fa uns anys hi ha un trencament molt fort, entre la vida moderna i la rural, la societat ha abandonat la terra per buscar-se una millor qualitat de vida, més salari o feines menys dures. Ara amb el planeta al límit molts són conscients que cal tornar als orígens i gestionar el territori. 

La sostenibilitat és crucial per preservar el medi ambient i les futures generacions, ara mateix s'està al límit consumint més recursos dels que podem generar i on la cultura tindrà un paper importantíssim per revertir la situació

La integració d'aquests pilars és fonamental per a un futur equitatiu, respectuós amb el medi ambient i ric en diversitat cultural així ho afirmava Carbó durant l'acte. Una conferència que es podrà seguir íntegre aquest dimecres dia 19  a les nou del vespre per Canal 10 Empordà.   



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar