Publicitat
Publicitat

Més de 700 persones a la primera caminada contra el maltractament a la gent gran

La primera caminada contra l'abús i el maltractament a la gent gran ha agrupat més de set-centes persones a La Platja. S'hi ha afegit tot l'alumnat de primària de l'Escola Empúries, acompanyat d'una nodrida participació d'avis que acompanyaven la mainada.

L'Escala s'ha sumat enguany al dia mundial de la Presa de Consciència de l'Abús i el Maltractament a la Gent Gran. Un dia que es commemora cada 15 de juny amb l'objectiu de crear una consciència social i política per combatre aquesta xacra social massa present en múltiples formes i que es pot prevenir. La celebració ha consistit en una caminada de tres quilòmetres resseguint el litoral entre el nucli i Riells, seguida per prop de 700 persones.

Tots els participants s'han concentrat a La Riba on, abans de començar el recorregut s'ha llegit el manifest de la diada. Una lectura col·legiada entre l'alcalde, una representant de la Llar del Jubilat i tres alumnes de l'Escola Empúries. De fet, ha participat a la caminada tot l'alumnat de l'Escola Empúries, acompanyats de tots els avis d'alumnes que s'han pogut afegir a la celebració. També hi han estat presents una representació d'avis i àvies de la residència Els Pins. La iniciativa és del Consell Comarcal de l'Alt Empordà. L'Escala és el primer any que s'hi suma.

A banda del missatge de conscienciació amb el respecte per a la gent gran, avui s'ha fet un gest també envers el medi ambient i l'estalvi de residus de plàstic. S'ha instal·lat una font d'aigua potable, amb la qual l'organització s'ha estalviat haver de repartir ampolletes d'aigua als participants.

En nom de la Llar del Jubilat "Jardí del Pedró", Montserrat Xifra llançava un crit d'alerta perquè tothom es consciencii sobre un tema tant sensible com aquest.

La caminada ha deixat moments entranyables, amb rostres emocionats de gent gran acompanyant amb orgull els seus nets. I mainada orgullosa de sortir a passejar amb els seus avis com acompanyants. El recorregut, sortint de la Riba ha enfilat cap a La Punta, resseguint després el Port d'en Perris, la punta de l'Olla i seguint després el Passeig Lluís Albert, vorejant el monument de l'Escala Ciutat Pubilla de la Sardana, el monument de La Cobla i el passeig marítim fins arribar a la plaça de l'Univers, tornant pel mateix recorregut a la inversa.

Vistes les cares de felicitat dels participants i la satisfacció amb què en parlaven els organitzadors, s'ha tractat d'una celebració que, amb tota seguretat, tindrà continuïtat.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar