Publicitat
Publicitat

El projecte Pesca Neta guanya col·laboradors

El projecte Pesca Neta celebra el quart aniversari amb un creixement del grup de pescadors que hi col·laboren. A l'Escala s'hi han sumat un total de 13 embarcacions entre arts menors i encerclament. A comarques gironines fins a 163 barques ajuden a recollir i classificar les deixalles que troben al mar.

El projecte Pesca Neta engegava la seva aventura l'any 2020 amb un objectiu a l'horitzó, el de tenir un mar més net gràcies a la col·laboració dels pescadors d'arreu de Catalunya. En només 4 anys de vida la iniciativa és tot un èxit i cada campanya que passa s'hi sumen més col·laboradors.

L'Escala és una de les confraries que hi ha participat des de l'inici, una col·laboració que també ha anat creixent any rere any. 

A la campanya de 2023 s'hi van recollir més de 20 tones de deixalles entre les 163 barques i 9 confraries de les comarques gironines que hi van participar. Hi són representats tots els arts de pesca, però no tots en recullen la mateixa proporció, l'arrossegament i les arts menors són els que més deixalles troben entre les seves xarxes. Això  permet elaborar un estudi i recompte més acurat de la situació de deixalles i plàstics que hi ha al Mediterrani, ja que cada modalitat pesca en profunditats diferents.  A la passada campanya, un 50% d'aquestes restes van ser d'origen plàstic. 

El sistema de recollida i anàlisi és senzill, el projecte facilita uns cubells a cada barca per recollir les deixalles,  cada pescador té accés a una aplicació per anar introduint les fotografies de la brossa recollida i un cop arribats a port, la brossa se separa correctament. 

 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar