Publicitat
Publicitat

Com reclamar el complement de paternitat i les mutualitats a la declaració de la renda?

L'Oficina + 60 de l'Ajuntament de l'Escala ha realitzat, aquest dimecres, una xerrada informativa sobre la declaració de la renda, adreçada a les persones jubilades. En concret, s'ha explicat com reclamar el complement de paternitat, així com la devolució de les mutualitats laborals.

Quan resta menys d'un mes perquè acabi la campanya de la renda, encara hi ha molts jubilats que no saben com reclamar el complement de paternitat o de les mutualitats laborals. Per aquest motiu, l'Oficina +60 de l'Ajuntament de l'Escala ha realitzat, aquest dimecres, una xerrada per tal de resoldre dubtes entre els afectats. 

Així doncs, els homes amb més d'un fill, que se'ls hagi concedit la jubilació durant el període comprès entre el 2016 i el 2021, tenen dret a percebre un increment de la seva pensió, en funció del nombre de progenitors. La deducció, que s'ha de fer efectiva quan es presenti la declaració d'IRPF, ha estat reconeguda pel Tribunal de Justícia Europeu (TJUE).

Pel que fa als jubilats que van fer aportacions a mutualitats laborals entre el 1967 i el 1978, tenen dret a recuperar els diners que han tributat de més. De fet, es poden efectuar reclamacions per als últims quatre exercicis, tal com han dictaminat diverses sentències del Tribunal Suprem. Fins al mes d'abril, Hisenda ja ha rebut més de 250.000 reclamacions de mutualistes a tot l'Estat i de retruc, ha hagut de retornar uns 124 milions d'euros.

La xerrada informativa a l'Escala ha aplegat a una desena de persones a la Sala del Casal del Jubilat. Josep Lluís Gómez vinculat a la PAH ha dirigit la trobada, que ha servit per donar a conèixer ambdues deduccions i resoldre dubtes. 



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar