Publicitat
Publicitat

Dolors Bramon enceta el cicle 'Mirades blaves' del Festival Portalblau

Comença el cicle 'Mirades Blaves' del Festival Portalblau 2024, un espai de reflexió sobre temes d'actualitat. La primera de les entregues s'ha dedicat a la descolonització del Pròxim Orient, amb Dolors Bramon i Carles Duarte.

La filòloga, historiadora i professora Dolors Bramon ha estat la protagonista de la primera de les conferències del cicle 'Mirades Blaves', una de les novetats de l'edició d'enguany del Festival Portalblau.

L'objectiu de la proposta és oferir un espai de diàleg a reflexió sobre temes que afecten actualment la societat, amb la Mediterrània com a eix central.

Bramon i Duarte  han parlat i debatut sobre el concepte de 'Descolonització i conflicte al Pròxim Orient a les antigues civilitzacions de la Mediterrània, on agafava un paper directe el conflicte actual a la zona de Gaza. Destacava la influència que aquests conflictes tenen en els territoris que els envolten i també en l'àmbit global.

Explicava que tot arriba després d'un desplaçament social de jueus a finals del segle XIX.

La pròxima entrega de 'Mirades blaves' serà el 14 de juny, amb l'experta en patrimoni cultural i sostenibilitat, Gemma Carbó, que parlarà de sostenibilitat, territori i cultura. 

Abans, però, aquest pròxim dissabte, el Portalblau celebrarà la segona edició del concurs de joves talents.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar