Publicitat
Publicitat

L'escalenc Salomó Marquès fa una donació a l'Arxiu Històric municipal

El pedagog Salomó Marquès ha realitzat una donació a l'Arxiu Històric de l'Escala, amb motiu del Dia Internacional dels Arxius. S'han lliurat una quinzena de documents i estris de mitjan segle passat, per tal de ser conservats i posats a disposició dels investigadors.

Documents de caràcter administratiu i periodístic, un joc d'escacs, una màquina d'afaitar o un conjunt de pel·lícules fotogràfiques són alguns dels objectes que el professor emèrit de pedagogia de la Universitat de Girona, Salomó Marquès, ha cedit gratuïtament a l'Arxiu Històric de l'Escala. Són estris de mitjan segle passat, que eren propietat del seu avi i que ara, seran conservats per l'equipament municipal per tal que els vilatans i els investigadors els puguin consultar.  

La donació s'ha donat a conèixer, amb motiu del Dia Internacional dels Arxius. L'efemèride se celebra anualment el 9 de juny i enguany, el consistori ha volgut fer una crida a la ciutadania, que conserva documentació antiga, perquè la cedeixi.

L'Arxiu Històric de l'Escala ja ha editat el llibre 'L'Escala desapareguda' i l'exposició 'L'Escala en el record', que foren fruit d'una recollida ciutadana de fotografies. El Dia Internacional dels Arxius es realitza arreu del món i han estat centenars els equipaments catalans que han programat activitats durant la setmana.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar