La Federació d'Entitats SOS Costa Brava decideix passar a l'acció per aconseguir més protecció del litoral de la Costa Brava. Una taula rodona amb representats científics, de la gestió dels espais naturals i l'activisme ambiental denuncia la gestió actual i posa les bases per ampliar els espais protegits.
El clam per a la protecció del mar de la Costa Brava va encapçalar l'acte organitzat per SOS Costa Brava a l'Escala amb motiu del Dia Mundial dels Oceans. La federació d'entitats ecologistes va escollir el Museu de l'Anxova i de la Sal per l'inici d'una campanya amb l'objectiu final d'arribar a la protecció d'un 30% del litoral de la Costa Brava.
A la taula de debat van parlar la biòloga Núria Raventós en nom de SOS Costa Brava, el també biòleg marí Josep Maria Gili, que va exposar la importància ecològica del Cap de Creus, Ramon Alturo, director del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter que va incidir en el tema de gestió dels espais naturals i finalment Eduard de Ribot, que va exposar el full de ruta de la campanya: El mar de la Costa Brava, espai marí a protegir. Una protecció fins ara totalment insuficient enfront amenaces com la dels futurs parcs eòlics marins
La continuïtat de l'espai marí protegit i establir una gestió realment efectiva dels espais naturals són els dos principals reptes d'aquesta campanya, que trasllada el múscul que SOS Costa Brava ha exercit fins ara en terra a l'espai marí. SOS Costa Brava va demanar la col·laboració de tot l'àmbit científic per identificar les zones de més biodiversitat i va definir el 2030 com data límit per protegir el 30% del litoral català i tenir un 10% de la Costa Brava sota una reserva integral.