Publicitat
Publicitat

Portalblau estrena el cicle de conferències Mirades Blaves

El conflicte al Pròxim Orient centra la primera de les sis conferències del cicle "Mirades Blaves" del festival Portalblau. El cicle aborda qüestions clau per a comprendre millor el nostre entorn.

El festival Portalblau ha defensat des dels seus inicis una mirada àmplia al món de la creació artística, aplegant manifestacions de totes les arts, així com també ha estat un mitjà transmissor de reflexió. Enguany, aquest apartat es concreta amb el cicle de conferències "Mirades Blaves" que s'estrena dissabte amb un diàleg entre el poeta Carles Duarte i l'experta en l'Islam Dolors Bramon. Amb el títol de "Descolonització i conflicte al Pròxim Orient" Duarte i Bramon abordaran la complexitat dels conflictes al Pròxim Orient, posant èmfasi en la importància de comprendre els processos de descolonització per contextualitzar les dinàmiques actuals.

Això serà demà dissabte a dos quarts de vuit del vespre a l'Alfolí de la Sal. I la setmana vinent, amb la col·laboració del Museu Terra de l'Espluga de Francolí, el debat girarà entorn a la sostenibilitat, el territori i la cultura. La seva directora, Gemma Carbó, reflexionarà sobre com en son de fonamentals aquests elements per a la construcció d'una identitat i un entorn sostenibles.

L'últim divendres de juny el debat girarà sobre quin és el futur de la música en la societat digital d'avui. Anirà a càrrec de Miquel Curanta, el qui fou director de l'Institut Català de les Empreses Culturals fins el 2022.

Ja dins el mes de juliol, "mirades blaves" abordarà temes com el paper de la cultura com a motor de transformació social, amb la directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve, el dissabte 6 de juliol; de la relació entre patrimoni i turisme, amb la directora del Museu de l'Escala, Lurdes Boix i Rosa Duran, l'única cita que no es farà a l'Alfolí, aquesta serà itinerant, el divendres 13 de juliol. I com a última peça, el divendres 19 de juliol Miquel del Pozo i Mireia Calafell, en un diàleg moderat per Raül Garrigasait parlaran de com l'art i la literatura han reflectit i influït en la construcció de la identitat humana al llarg de la història.

A banda de la conferència de demà, la setmana vinent es donarà a conèixer els guanyadors del segon concurs Escenari Portalblau. S'hi han presentat un centenar de propostes artístiques, més del doble que les de l'any passat. És l'aposta del festival per donar suport al talent emergent de casa nostra. El jurat no ho tindrà fàcil a l'hora de seleccionar les propostes guanyadores. Està anunciat que el veredicte es farà pública dilluns vinent.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar