Publicitat
Publicitat

Diumenge, dia central de l'Aplec de la Sardana

El celebra la 49ena edició de l'Aplec de la Sardana de l'Escala amb molta presència de sardanistes durant tot el diumenge, sobretot en la sessió de tarda. No hi van faltar els homenatges a persones i entitats col·laboradors amb el sardanisme i es proclamava Pere Planella com a nou Hereu de la Sardana.

Aquest diumenge, Plaça Catalunya ha acollit la diada central del 49è Aplec de la Sardana de l'Escala.  En sessions de matí i tarda centenars de balladors i seguidors del món sardanista, tant de l'Escala com de poblacions d'arreu del territori, han pogut gaudir d'un ampli repertori. Les cobles protagonistes han estat  Els Rossinyolets, La Principal de Cassà i La Ciutat de Girona.

En sessió matinal es van interpretar fins a 13 peces, dues de les quals d'estrena: Amor a dues terres de Josep Antoni López i Lluïsa de Gaietà Hugas.

El concurs de la sardana lligada donava pas als parlaments i actes d'homenatge.

L'Agrupació Sardanista Escalenca Avi Xaxu va voler reconèixer entitats i persones que han col·laborat amb el  món sardanista, com és el cas de Canal 10 Empordà i Ràdio l'Escala, que compleixen 25 i 40 anys respectivament. També Montserrat Sureda, Albert Nicolau, Josep Vilabrú, Montserrat Puig-Serra o Antoni Serrano, de Malgrat. 

Ramon Manent va ser reconegut com a Sardanista de l'Any i la Bugaderia Dolmon com empresa col·laboradora.

Va ser el moment també del relleu al pubillatge sardanista, Emma Pagès deixa el seu lloc a Pere Planella, nou Hereu de la Sardana de l'Escala.

La sessió matinal es tancava amb 4 sardanes més abans d'anar a dinar.

Ja a la tarda amb la pèrgola de Plaça Catalunya plena a vessar s'interpretaven un total de 16 sardanes més, tres d'incògnita i tres més d'estrena, Dolç record d'infantesa,  de Jordi Gallegos i Ivan Joanals, Sònia, de Joaquim Hostench i Estimada i enyorada Fina, de Sígfrid Galbany, en un repertori molt ben valorat pels sardanistes.

S'acaba l'Aplec de 2024 i ja es pensa en el de 2025, en una edició que serà ben especial, la de les noces d'or, la número 50.

A l'informatiu de demà donarem compte d'alguns dels actes vinculats amb l'aplec com  la presentació del nou CD d'Els Pescadors de l'Escala.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar