Publicitat
Publicitat

L'aplec de l'Escala escalfa motors

Diàleg sobre la sardana i els mitjans de comunicació i presentació-concert del llibre sobre les primeres havaneres han servit per escalfar motors durant el cap de setmana previ al de la celebració de l'aplec de la sardana.

L'aplec de la sardana ha fet aquest cap de setmana una picada d'ullet cap a un gènere cosí-germà com és l'havanera, amb la presentació del llibre "Les primeres havaneres a Catalunya". És un treball coral d'Anna Costals, Joaquim Rabasseda i Joan Gay, fruit d'una intensa recerca impulsada per la Fundació Ernest Morató amb el qual els autors han investigat els origens d'aquest gènere musical més enllà del que era conegut fins ara. L'havanera ha evolucionat molt amb el pas del temps, però conserva encara avui bona part de l'essència original.

El millor coneixement de la història de l'havanera ha de contribuir a valorar-la i viure-la d'una altra manera.

L'havanera tal i com la coneixem avui és un gènere refundat ara fa mig segle.

El llibre ha estat editat per Rafel Dalmau. La presentació es va completar amb l'actuació del Cor Indika amb un repertori ben havanerístic.

La vigília de la presentació de llibre, havia obert via el diàleg "La sardana i els mitjans de comunicació. Passat, present i futur", amb Joan Teixidor, president de l'Associació d'Informadors sardanistes de Catalunya i Joan Pons, responsable de comunicació de SomSardana, amb moderació del periodista figuerent Josep Maria Bernils. Ha estat ben tractada la sardana als mitjans de comunicació? El president de l'Agrupació, Jordi Gallegos, en treia les seves pròpies conclusions.

I el cap de setmana vinent, el gruix de l'aplec. Divendres, presentació del llibre "Hugas i Duran, dues nissagues republicanes". Dissabte, concert vermut amb Els Pescadors de l'Escala que presenten el seu disc "60"; exhibició de ballets catalans amb el Grup de Danses La Farandola i amb doble ballada de sardanes. I diumenge, traca final, amb sardanes al matí i a la tarda, amb sis estrenes, tres obligades i un bon feix de sardanes recuperades.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar