Publicitat
Publicitat

Tres fotos de l'Esquirol a una exposició d'El Prado a Madrid.

L'alcalde Josep Bofill i el regidor de Cultura viatgen a Madrid per feina. D'una banda, a la inauguració d'una exposició al Prado  amb unes fotografies de l'Esquirol. De l'altra, a diverses institucions com Costes per tractar temes relacionats amb el municipi.

Tres fotografies del fotògraf escalenc l'Esquirol es poden veure des d'aquesta setmana al Museo del Prado de Madrid.

Formen part de l'exposició 'Arte i transformaciones sociales en España 1885-1910', que compta amb aportacions de tot l'estat, i que ocupa totes les sales d'exposicions temporals del museu.

En una visita de treball es van desplaçar a Madrid l'alcalde, Josep Bofill, el regidor de Cultura, Martí Guinart, i la directora del Museu de l'Escala, Lurdes Boix.

La mostra és una oportunitat única per aproximar-se a les interpretacions dels artistes de la profunda transformació social experimentada  a Espanya en aquest període, que arribava després d'una llarga època de predomini de la pintura d'història com inspiració principal.

Les fotografies de l'Esquirol estan exposades al costat de pintors i artistes de renom.

Durant l'estada de dos dies a Madrid també es va fer una visita institucional al Congrés i al Senat,  on es feia contacte amb diverses autoritats, com per exemple, el Ministre de Cultura, Ernest Urtasun.

També s'havia programat una cita al Ministeri de Transició Ecològica, on alcalde i regidor es reunien amb la Directora General de Costes, Ana Maria Oñoro,  amb qui es van tractar tres temes. 

Se li va poder explicar de paraula el projecte de reforma del Passeig Lluís Albert amb un mirador des de la piscina del Voramar, del qual la Direcció general ja té el projecte, també sobre la consolidació del Moll Grec d'Empúries, i finalment de l'adequació paisatgística de l'entorn de la Torre de Montgó, que ben aviat s'enviarà cap a Madrid.

L'exposició  'Arte i transformaciones sociales en España 1885-1910' al Museu d'El Prado es pot visitar fins al 22 de setembre.



© 2024 canal10.cat - Avís legal - Contactar