Satisfacció generalitzada entre els organitzadors i participants de la segona mostra d'art Les Muses. Espais com l'Alfolí, el CER, la Casa del Gavià i més d'una vintena d'altres espais públics i privats posen de relleu una gran diversitat de amnifestacions d'art contemporani. Els organitzadors es mostren convençuts
Les Muses Arts ha posat l'Escala en el mapa de la creació artística contemporània aplegant al municipi una setantena d'artistes en 14 espais expositius i 13 tallers. Ha estat un cap de setmana intens amb una successió d'activitats d'una gran pluridisciplinarietat en espais públics i privats del municipi. Tot plegat arrencava dijous a l'Alfolí amb una inauguració, presidida per l'alcalde Josep Bofill, on s'auguraven uns dies carregats de bones vibracions.Els espais expositius s'obrien divendres al matí, dia que s'obrien també els diferents tallers programats. Un d'ells, el de fotogrames de l'última becària de primavera Rosa de Gabriela, a la Casa del Gavià, espai centrat en el món de la fotografia. Allà mateix hi havia l'exposició dels alumnes de l'institut El Pedró amb el professor Samuel Aranda, projecte documental fotogràfic a mode de recorregut per entorns de l'Escala, amb el tret característic que els alumnes han descobert la fotografia analògica a través de càmeres d'un sol ús.
Les fotografies d'aquesta mostra son fruit de dos mesos de documentació dels territoris que habiten els mateixos alumnes.
Exposicions i tallers en espais com el Museu de l'Anxova i de la Sal, la Galeria Port 25, on hi havia pintures de Sebastià Salvat, Joan Mir, Esther Martínez, Aida Mauri, Natàlia Villanueva o Philip Stanton, artista originari dels Estats Units, establert a Barcelona i Camallera i que actualment resideix a l'Escala.
L'activitat s'escamnava per tot el poble, des del port fins a Sant Martí d'Empúries. Al port, a l'espai creatiu Norai s'hi va fer el taller de retrat fotogràfic "Musa col·lectiva" i el de tapís col·laboratiu. Enguany s'han afegit a la festa una desena d'aparadors de comerços locals, una de les novetats d'aquesta segona edició de Les Muses. Però, sens dubte, un punt de referència va ser el CER, amb exposicions tant a la sala de fotografai com a la sala de cosidores, al taller de ceràmica i al mateix pati, on dissabte s'hi va pintar el mural cooperatiu del col·lectiu Artivisme.
Dissabte, sens dubte, va ser el dia més prolífic de Les Muses. I és que, a banda de totes les manifestacions plàstiques, va haver-hi també concerts com el de Jodie Cash al CER.I diumenge, amb un bon temps que convidava al passeig, altra volta l'afluència de curiosos va ser abundant en els diferents centres expositius. Entre els tallers, un de dibuix a l'aire lliure de Manolo Sierra a La Punta. Per arrodonir-ho tot, projecció del primer capítol del programa Artis dedicat a Ramon Manent i just després clausura amb una copa de cava i ambientació musical del dj Thisorder.Tant la directora de Les Muses, Tània Hirte, com el regidor de promoció econòmica i patrimoni, Martí Guinart, l'edició de 2023 han superat totes les expectatives.
Això fa que el futur del certamen estigui assegurat.
De moment, val a dir que l'exposició "Fem del plàstic una obra d'art", instal·lada a l'Alfolí de la Sal es mantindrà oberta durant totes les festes nadalenques i que el mes de gener vinent s'hi faran visites escolars.