Les comarques gironines centren per segon any consecutiu el treball de camp de l'equip d'estudiants que representa l'Estat a l'Olimpíada Internacional de Ciències de la Terra. Enguany el treball se centra en l'estudi de les zones volcàniques.
Les Olimpíades Internacionals de Ciències de la Terra, que se celebren cada any a un país diferent del món, han tornat a passar per l'Escala per segon any consecutiu. El motiu, la pandèmia encara no els permet reunir-se en una sola seu i els organitzadors escullen les comarques gironines per portar a terme les investigacions amb l'equip espanyol format per Manuel Céspedes, Pau Martínez, Andrés Palomino i Andrés Mirat.
Per formar el grup de finalistes, els estudiants han de superar diferents fases i proves. Competicions eliminatòries per demostrar els seus coneixements i habilitats amb Geologia.
Durant els dies d'Olimpíades, els participants han realitzat diferents proves en línia de caràcter individual i dur a terme projectes d'investigació en grup, tant amb els seus companys espanyols com formant equip internacionals mixtes amb participants d'altres països. Els joves estudiants han decidit centrar la seva investigació i defensar el seu projecte relacionat amb les zones volcàniques gironines.
I no tot és investigar i estudiar, els alumnes també fan sortides sobre el terreny, visiten diferents municipis i també aprofiten per fer alguna activitat lúdica per descarregar tensions i gaudir de l'experiència.
I tot i participar en les olimpíades de geologia, els alumnes volen encarar el seu futur a carreres de medicina o química, però gaudeixen cada segon de l'experiència que estan vivint.
Unes olimpíades que ja tenen el compte enrere en marxa, ja que a finals d'aquesta setmana fan les presentacions de les recerques i tancaran les jornades amb una cerimònia virtual i l'entrega de les medalles.