Publicitat
Publicitat

Bibendum, la nova visita del MAC Empúries amb tast de vins de la DO Empordà

El MAC Empúries ha creat una nova visita que porta per nom Bibendum que es farà des d'aquest dissabte fins al 29 d'agost. És la visita dels capvespres d'aquest estiu al jaciment d'Empúries. La visita coincideix amb la posta de sol i quan les instal·lacions del museu son tancades. 

Bibendum és la nova visita que ha preparat el MAC Empúries des d'aquest dissabte i fins al darrer d'agost. Ahir dijous es va fer la preestrena. L'activitat, que coincideix amb la posta de sol i quan les instal·lacions del museu son tancades, té com a objectiu conèixer el vi de la comarca de l'Alt Empordà a les ruïnes d'Empúries, la porta d’entrada de la cultura grega i romana a la península Ibèrica. La visita consisteix en un itinerari guiat de la mà de Romina Ribera, arqueòloga i sommelier especialista en la història del vi, de Glops d'Història.

Les explicacions es combinen amb escenes dinamitzades de la mà de Jaume Prat i Sther Espigulé d'Empordà Caterva, servei educatiu i guies d'Empúries, especialistes en la recreació històrica i visites dinamitzades, així com amb el tast de 3 vins de la DO Empordà. En aquesta ocasió, els escollits son els cellers el Mas Llunes, Vinyes d'Olivardots i Espelt Viticultors. La preestrena d'ahir va servir perquè la gent del sector conegués la visita.

Sota el temple de l'Esculapi es va servir el primer vi, del Mas Llunes, un celler que es troba a Garriguella. El nom: Àuria. En època grecoromana, el vi era considerat un element terapeutic, des de la dietètica a la ginecologia. In illo tempore, el vi blanc era molt apreciat per la gent que tenia un alt poder adquisitiu.

Just davant del museu, la segona proposta, un vi de Vinyes d'Olivardots, un celler ubicat a Capmany. Un vi fermentat amb àmfora, de patrimoni i elaborat amb una mirada cap al passat.

I el tercer vi, servit a la ciutat romana, era d'Espelt Viticultors, de Vilajuïga. El nom: Airam, una garnatxa dolça de solera. Els dolços també molt apreciats en temps passats. Agafaven els raïms madurats dels ceps. 

Aquesta visita està adreçada a tothom, però ara el públic que més l'ha sol·licitat ha estat el de proximitat, que aprofita aquest estiu per redescobrir el territori.

Les visites es faran cada dissabte d'agost, excepte la tercera setmana que en comptes de fer-la el 15 es farà el 16. Durant la visita l'ús de la mascareta serà obligatori. L'última escena que es va recrear va ser una libació. Els romans demanaven coses els déus, en aquesta ocasió tenir una bona collita. 



© 2025 canal10.cat - Avís legal - Contactar