El Museu de l'Anxova i de la Sal ha acollit una sessió en línia entre alumnes de l'Institut El Pedró i biòlogues que treballen a l'Antàrtida estudiant els contaminants que hi arriben. Els joves han conegut com treballen i busquen bacteris que eliminin els residus.
120 alumnes de 1r d'ESO de l'institut El Pedró, dins una iniciativa del Museu de l'Anxova i de la sal, han participat d'una connexió en directe amb dues científiques que treballen a l'Antàrtida.
Les biòlogues Clara Serrano i Núria Trillo, del Grup de Recerca de l'Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l'Aigua de Barcelona, treballen en l'anàlisi de contaminants orgànics persistents com el plàstic a l'Antàrtida i als oceans, així com en les possibles solucions.
En els darrers anys s'ha intensificat la difusió del projecte a les xarxes socials i activitats presencials i en línia a escoles.
Des de l'Institut El Pedró han valorat la iniciativa com molt interessant.Els alumnes, han fet preguntes que els han generat interès per la seva edat.
Activitats com aquestes són interessants també de cara a despertar alguna vocació.
Pels alumnes ha estat una bona experiència, i pel que s'ha pogut escoltar han après la lliçó.La connexió ha estat possible gràcies a la iniciativa del Museu de l'Anxova i de la Sal, que es va apuntar online, i que ha fet que l'Institut hagi estat un dels 5 que hi han participat de tot l'estat.D'altra banda, cal destacar que l'equip antàrtic està format majoritàriament per dones apassionades per la ciència i l'exploració polar.
Justament la setmana passada, del 5 a l'11, es va celebrar la Setmana de la Dona i la Nena en la Ciència 2024.