Les dues regidores d'Alternativa per l'Escala lamenten la manca de manteniment d'infraestructures de la xarxa d'aigua potable, i que el govern municipal no prioritzi l'aigua en el context de greu sequera que pateix el país.
Alternativa per l'Escala ha expressat, en una nota de premsa, que el municipi perd més del 40% de l'aigua potabilitzada, a causa de les fuites, quan la mitjana a Catalunya, ja "prou preocupant", diuen, és del 25%. Les dues regidores de la formació qualifiquen la situació "d'inacceptable" i en aquest sentit, reclamen al consistori "que abordi l'estat deficient de les infraestructures". De fet, durant el darrer plenari municipal, el partit va verbalitzar el problema dels aspersors, que segons apunten, "no només malbaraten aigua, sinó que també mullen de manera considerable carreteres i carres".
Així doncs, la formació reclama que "s'executi menys obra nova" i en conseqüència, "s'aposti per millorar i mantenir les infraestructures" de la xarxa d'aigua potable existents. Assenyalen que el problema no és actual, i que el dèficit "ja s'arrossega d'anteriors legislatures". Amb tot, confien que en el pressupost de l'any vinent s'inclogui una partida per revertir la situació.
L'Escala s'abasteix de l'aqüífer del Baix Ter, que actualment es troba en estat d'alerta, mentre que altres municipis de l'Alt Empordà, com són Figueres, Roses o Cadaqués, ho fan del pantà de Darnius-Boadella, que resta al 14,5% de la seva capacitat i ja es situa en estat d'emergència. Segons l'Agència Catalana d'Aigua (ACA), a la zona del Fluvià-Muga, si no plou amb contundència, només hi ha aigua per entre 8 i 10 mesos.