La projecció del documental Els Límits de La Costa Brava d’Antoni Martí posa sobre la taula la vigència de les reflexions sobre el passat, present i futur del nostre entorn. L’acte s’emmarcava en la sèrie estrenada amb l’exposició Costa Brava - Costa Esbravada de Miquel Riera i que culminarà amb un debat el dijous 23.
Impotència, ràbia i tristesa van ser els sentiments més expressats pel públic un cop va acabar la projecció del documental Els Límits de la Costa Brava, del documentalista Antoni Martí. Una obra audiovisual de fa 20 anys que incideix en la reflexió sobre el creixement turístic i urbanístic desmesurat de la Costa Brava a partir dels anys 60 i 70.
Aquesta projecció es realitzava a l'Alfolí de la Sal sota el marc dels actes relacionats amb l'exposició Costa Brava, Costa Esbravada del periodista i fotògraf Miquel Riera. El documental, que es va realitzar a l'any 2003, compta amb un fons d'imatges i d'entrevistes únic, entre les que destaca la entrevista que li van poder fer a Ivett Barbaza, geògrafa francesa que va realitzar la seva tesi doctoral sobre el Paisatge Humà de la Costa Brava
Quedava demostrat que 20 anys després de l'estrena del documental i més de 50 anys des del inici d'aquell boom turístic, els límits encara no s'han establert. Geògrafs, economistes, botànics, naturalistes i periodistes expressaven idees i reflexions que a dia d'avui encara són ben vigents.
El fet es que seguim observant com es destrueix paisatge, en ves d'aplicar la màxima de decrèixer i deconstruir.
Els actes al voltant de Costa Brava, Costa Esbravada continuaran el proper dia 23 de novembre amb un debat al mateix Alfolí de la Sal amb la participació de Marta Ball-llosera, ambientòloga, Javier Martín Uceda, professor de Geografia de la UdG i Josep Bofill, alcalde de l'Escala tot moderat per Miquel Riera.