El coipú s'està fent cada cop més familiar vora dels recs i rius de l'Escala. Va arribar des de  França i Euskadi l'any 2013 i ara mateix es considera dins de les 100 espècies invasores més nocives a Europa

l'Orígen d'aquest mamífer rosegador el trobem a Sud-Amèrica, concretament a Argentina i no va ser fins al final dels anys 80 i inicis de 90 que va arribar a territori europeu, després que s'escapés d'alguna granja pelletera. A Catalunya la primera cita es de l'any 2013 i actualment es calcula que només a la província de Girona, ja hi viuen més de 2.000 exemplars. 

Es tracta d'una espècie invasora o exòtica i catalogada com a molt nociva per l'entorn, tant pels ecosistemes naturals com també per l'agricultura. És un rosegador herbívor i aquàtic i acostuma a viure en rius, recs i aiguamolls. Aquí l'Escala se'n  veuen molt sovint al Rec del Molí tot passejant vora la seva llera. Al principi van ser exemplars aïllats, però ara ja es poden veure famílies senceres, amb cries incloses. 

Al ser un herbívor molt voraç s'alimenta de vegetació de ribera i d'aiguamolls, on hi trobem molta flora protegida i fins i tot en perill. Però també troba aliment en arrossars, conreus i horts. A més les galeries que excava per fer-hi el seu cau, desestabilitzen les motes i els partions entre finques.    

l'impacte d'aquesta espècie encara es més sensible en indrets protegits, com ho són El PN dels Aiguamolls de l'Empordà i el PN del Montgrí, Medes i Baix Ter.