El taller de restauració d'embarcacions tradicionals de l'Escala ha clos aquest cap de setmana la seva cinquena edició. Hi han participat sis alumnes, que en el transcurs de quatre sessions han adquirit nocions bàsiques de l'ofici mil·lenari de mestre d'aixa. 

Els sis alumnes, que han participat en el taller de restauració d'embarcacions tradicionals, han treballat en els bastiments de fusta de barques que formen part del patrimoni marítim de l'Escala, com són la Paca i l'Oratgell. Durant quatre dissabtes han adquirit nocions bàsiques de l'ofici mil·lenari de mestre d'aixa i per exemple, han après a calafatar, rascar la pintura vella amb el bufador, col·locar vidres a les cabines o fixar la banyera de les teranyines.

Aquest cap de setmana s'ha oficialitzat la darrera sessió de taller i els seus alumnes, provinents de diferents punts de Catalunya, n'han extret un balanç "molt positiu". De fet, la majoria dels participants no tenien coneixements previs i ara més enllà d'instruir-se, asseguren que han "col·laborat en la preservació del patrimoni històric del país".

El taller, com en les anteriors edicions, ha estat dirigit per Drassanes Sala, la drassana més antiga en actiu de Catalunya. La sisena generació de la seva nissaga familiar ha guiat als inscrits durant el curs, i amb iniciatives com aquesta volen reivindicar un ofici en perill de desaparèixer.

La iniciativa rep l'impuls de l'Ajuntament de l'Escala, que en subvenciona una part, i la Confraria de Pescadors, que cedeix el magatzem. També hi col·labora l’Associació de Vela Llatina de la localitat i s'espera que l'any que ve es convoqui una nova edició del taller.