Tres Grups d'Acció Local Pesquer de Galícia s'han desplaçat fins a la costa gironina per conèixer els projectes que s'han executat en el territori, a través del GALP Costa Brava. Durant tres dies, representants del sector de les Rías Baixas han visitat les localitats de Palamós, Roses, Llançà i l'Escala.

El sector pesquer de les Rías Baixas ha visitat durant tres dies el litoral gironí per descobrir els diversos projectes, que s'estan duent a terme a través dels ajuts GALP, finançats amb fons europeus. Ha estat el Grup d'Acció Local Pesquer de la Costa Brava, qui ha fet d'ambaixador del territori, acompanyat dels representants de les confraries i dels consistoris associats.

La valorització del peix de les llotges, la sensibilització del consum d'espècies locals a les escoles, així com l'aprofitament sostenible del mar han estat alguns dels projectes, que s'han exposat durant la trobada. A l'Escala, en concret, membres del GALP de la Ría de Arousa, Pontevedra i Vigo han assistit al centre d'interpretació MARAM, al Museu de l'Anxova o al jaciment d'Empúries.

Els tres grups de les rías gallegas no és el primer cop que es desplacen en altres punts d'Espanya per teixir complicitats, de fet, ja han estat a Andalusia, al Delta de l'Ebre, a les Illes Canàries, al País Basc o a València. Segons apunta la presidenta del GALP Ría de Pontevedra, Carmen Vázquez, les trobades són "molt fructíferes", perquè sovint es troben "amb els mateixos problemes" i inquietuds.

L'expedició, en concret, va arrencar dimecres passat i es va estendre fins divendres. Més enllà de l'Escala, també es van visitar les localitats de Palamós, Roses i Llançà. Els Grups d’Acció Locals Pesquers (GALP) "són entitats sorgides del Fons Europeu Marítim per a dissenyar i desenvolupar estratègies", segons les actuacions i els recursos prioritaris definits pel territori, tals com la creació de llocs de treball, el foment de l'economia blava o la protecció del medi ambient.