Per cinquè any consecutiu L'Ajuntament de l'Escala, amb el suport de la Confraria de Pescadors i Drassanes Sala, ha engegat el taller de restauració de barques de fusta tradicional. Al taller, que tindrà 4 sessions, hi participen 6 alumnes, que han fet el ple de places disponibles.  

La feina de mestre d'aixa és una de les professions que han passat a formar part del patrimoni i que per tant cal posar en valor i a la vegada preservar. Part d'aquesta tasca passa perquè la gent aprengui els processos de restauració de les barques i això és el que es proposa aquest taller que enguany arriba a la cinquena edició. 

La iniciativa rep l'impuls de l'Ajuntament de l'Escala, que en subvenciona una part, i també de la Confraria de Pescadors, que cedeix part del magatzem pel taller i Drassanes Sala, que hi posa els mestres d'aixa professionals. El taller, que té 4 sessions, ha fet el ple amb 6 inscrits, 2 dels quals repeteixen experiència.

 

En els tallers anteriors es va treballar amb la restauració de la Teranyina Paca i enguany els alumnes han fet les pràctiques amb la barca Oratgell, que fa unes setmanes veiem a la Festa de la Sal. 

Pels alumnes és una oportunitat fantàstica, a mig camí entre aprendre la tècnica, posar en valor un ofici que forma part del patrimoni i un hobbie fora de la professió de cadascú. 

Això de la restauració enganxa, Victor Roig ha volgut repetir l'experiència 

Des de l'Ajuntament es destaca el valor de promoure l'ofici de mestre d'aixa i així preservar part del patrimoni mariner del poble 

Les properes sessions del taller seran els dissabtes 30 de Setembre, 4 i 7 d'Octubre.  Unes classes que comencen a les 9:30 del matí i acaben a les 14h del migdia.