Des de fa quatre anys, els telèfons mòbils dels alumnes de l'IES El Pedró han d'estar guardats a l'armariet o a la motxilla. La mesura afecta tant els estudiants d'ESO com de batxillerat, i s'aplica en tot el centre, també en el pati.
L'objectiu és evitar que els joves facin un ús excessiu dels mòbils. De fet, abans de la pandèmia, l'institut de l'Escala va advertir que les interaccions entre l'alumnat havien disminuït, i per això, es va començar a aplicar la mesura, que ara s'anuncia en diferents cartells penjats a les parets del centre. En aquest impàs de temps, l'equip directiu valora positivament la restricció i alhora, assegura que "s'han evitat molts conflictes", sobretot, en els descansos.
En concret, l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) recull, en un dels seus informes anuals, que en 14 països s'ha conclòs que "estar a prop d'un dispositiu mòbil distreu els estudiants i té un efecte negatiu en l'aprenentatge". Països com França o Itàlia ja han prohibit els telèfons a les classes i Holanda ho farà a partir del gener. A Catalunya, el Departament d'Educació dona autonomia a cada centre, tot i que alerta dels possibles usos abusius.
La prohibició d'utilitzar el mòbil a l'Institut El Pedró de l'Escala s'aplica des d'abans de la pandèmia, tant pels alumnes d'ESO com de batxillerat. Des del centre asseguren que 's'han evitat molts conflictes, sobretot, entre el canvi de classes i en el pati'.