La Festa de la Sal es celebrarà del 15 al 17 de setembre a l'Escala, a través d'una programació que presenta com a fil conductor la memòria de la gent del mar. Enguany, la trobada comptarà amb un intercanvi cultural amb la Festa dels Pastors de Tunísia.

Fins a principi del segle XX, a l'antic port de l'Escala ancoraven grans vaixells de vela carregats de sal, un material que es transportava fins al magatzem de l'Alfolí. Avui dia, la Festa de la Sal preserva la memòria d'aquella gent del mar i ho fa a través d'un cap de setmana carregat d'activitats per a tots els públics.

Enguany, la 26a edició de la trobada es celebra del 15 al 17 de setembre i es preveu que s'apropin fins a la localitat més de 10.000 persones. Exposicions, tallers, visites guiades, tastets gastronòmics, presentacions de llibres, concerts, mostres de danses, així com la 26a trobada de vela llatina configuren l'àmplia programació de la festivitat.

Tanmateix, el plat fort de la jornada serà el dissabte a la tarda, en concret de cinc a nou del vespre, quan es representin les mostres d'oficis mariners a la platja i s'oficialitzi l'ofrena de sal, les danses ancestrals i finalment, arribin les barques amb les veles il·luminades.

Com a novetat, s'ha convidat a participar en els actes a Tunísia, amb la voluntat de realitzar un intercanvi cultural amb la seva Festa dels Pastors. Hi haurà la presència de l'ambaixadora d'aquest país a Espanya, Fatma Omrani, i del grup musical DJBEL SEMMAMA.

Candidata a Bones Pràctiques en Patrimoni Immaterial per la UNESCO, la Festa de la Sal va néixer l'any 1997 per commemorar el tricentenari de l'Alfolí. El cartell d'enguany és una il·lustració de Pilarín Bayés del llibre Petita Història de la Festa de la Sal.