La Trobada Gegantera de l'Escala, aplega fins a 11 colles en una jornada marcada per la incertesa de pluja i la forta tramuntana. Es va haver de modificar el recorregut inicial, per acabar amb els balls finals a la Plaça Victor Català

La Festa Major de l'Escala escalfa motors i un dels actes previs més destacats és la trobada gegantera, que arriba puntual es darrer cap de setmana d'Agost. Enguany ho ha fet desafiant el mal temps, resistint a la tramuntana i amb un ull posat al cel. 

Malgrat el rebombori meteorològic del dia, cap colla de les citades va faltar i a la plantada a la Plaça de l'Església es van reunir fins a 11 entitats geganteres. Eren vingudes d'arreu de comarques gironines, dels pobles més propers destaquen les colles de l'Estartit i Viladamat. De més al nord de l'Alt Empordà en van arribar de Vilafant, Llers, Peralada i Roses. En total, la organització ha fixat en més de 350 persones els participants.

Però no només dels pobles més propers, sinó que també en van arribar del Gironès, de La Selva i fins i tot del Vallès.  El recorregut es va haver de canviar pel mal temps, així s'evitava la primera linia de mar i es circulava pels carrers arrecerats de la tramuntana. 

Es va arribar fins el Passeig Lluis Albert, on es va fer una primera parada per agafar forces, i després es va retornar pel carrer del Mar fins la Plaça Víctor Català, on es feia el ball final i els parlaments

La trobada marca l'inici dels actes de Fetsa Major, així la propera parada on veurem en Peret, La Maximeta i les anxovetes, serà el 31 d'Agost, amb la cercavila i el seguici pels carrers del poble.