El canvi de temps d'aquest cap de setmana ha fet baixar més de 20ºC la temperatura, alhora que ens ha portat l'episodi de pluja més important d'aquest any. La tramuntana i la mala mar han estat els altres dos ingredients d'aquesta clatellada meteorològica  a l'estiu 

El panorama meteorològic, dels carrers i les platges de l'Escala aquest Diumenge era totalment de tardor. La pluja continuada, la tramuntana i la fresca deixaven les platges totalment buides i els carrers amb aigua corrent de vorera a vorera.

El canvi de temps va arribar puntual el dissabte a la tarda, amb una primera tongada de tempestes, que ens van deixar prop de 10mm en poca estona. Era el preludi, d'una matinada i matí de diumenge passats per aigua i amb un ambient totalment de tardor, amb uns valors de temperatura, 20ºC inferiors als que teníem el passat dijous a la mateixa hora . Entre la tarda de dissbate i el vespre del diumenge s'han enregistrat entre 50 i 54mm a l'Escala, el que representa la pluja en 24 i 48h més important de tot aquest any. 

L'elevada intensitat de pluja a la matinada va provocar alguns problemes d'inundacions en locals i baixos, com es el cas de l'edifici del Cargol. Van quedar afectat el local de restauració a la planta baixa i també és té constància de desprendiments en algun dels balcons. 

L'episodi de pluja ha estat general al centre i nord-est de Catalunya, amb pluges molt abundants i benvingudes a la capçalera del Ter, el Fluvià i La Muga. Una situació que no acaba pas amb la sequera, però que a judarà aremullar el terreny i ajudar a uns boscos molt assedegats. 

Les tempestes han estat el preludi de l'entrada de la tramuntana i l'arribada d'aires molt més frescos del nord. S'ha arribat als 72km/h i l'estat de la mar ha empitjorat notablement, amb onades que han superat els 2m d'alçada. 

Aquest canvi de temps tan sobtat ens deixarà un panorama força més fresc i insegur els propers dies. De moment amb un parell de dies de tramuntana i a l'espera d'un possible nou canvi de temps el proper cap de setmana. Una situaciói que ja anirem detallant els propers dies.