La realitat virtual s'afiança com una eina essencial per a la conservació del patrimoni. Aquesta era la idea principal de la xerrada que van presentar dos professors d'arquitectura de la UPC a l'Alfolí de la Sal.
Fins ara teníem reservades les ulleres de 3D o realitat virtual per anar al cinema, però la tecnologia avança ràpidament i aquesta tècnica ja està del tot consolidada als nostres museus i les visites guiades. l'objectiu es evident, emprar aquesta tecnologia com a tècnica de conservació i preservació de patrimoni i també com a instrument per millorar-ne la divulgació.
L'Alfolí de la Sal era el indret ideal per presentar aquesta realitat virtual aplicada precisament al patrimoni escalenc. Hi destaca el treball fet a l'Alfolí de la Sal, la Casa de Pescador de Can Cinto Xuà i també al jaciment arqueològic d'Empúries, on ja fa un temps que s'aplica a les visites guiades
Un dels aspectes més importants és tenir aquestes projeccions virtuals com assegurança davant la degradació o destrucció del patrimoni.
Tot es basa en unes ulleres de realitat virtual, que a part de la funció de transformar i digitalitzar l'entorn, també son una eina ja establerta a moltes visites guiades
Com a primícia, els pocs espectadors que hi havia a la sala van poder veure per primera vegada, un exemple d'aquesta realitat virtual aplicada a un dels elements patrimonials del poble, la casa de pescadors de Can Cinto Xuà.